İLETİŞİM BENİM İŞİM
Kazanımlar:
BT.6.3.3.1. Farklı ve eş zamanlı iletişim sürecini kavrar.
BT.6.3.3.2. Farklı ve eş zamanlı olarak kullanılan iletişim teknolojilerini sınıflandırır.
BT.6.3.3.3. Forum ve sohbet araçlarını listeler.
BT.6.3.3.4. Sesli ve görüntülü iletişim araçlarını listeler.
BT.6.3.3.5. İletişim süreci açısından araçlar arasındaki farklılıkları tartışır.
BT.6.3.3.6. İhtiyaca göre doğru iletişim aracını seçerek etkili biçimde kullanır.
Merhaba sevgili öğrenciler ve meslektaşlarım.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6.Sınıflar için hazırlamış olduğum İletişim Benim İşim sunumu aşağıda yer alıyor. Dersimi de tamamen bu slayt üzerinden işliyorum. Sunumu ve öğrencilerin deftere yazması gereken önemli notları da yazımızda bulabilirsiniz.
SUNUM
BİLGİLERİMİZİ TEST EDELİM
ÜNİTE TESTİ
DEFTERE YAZILACAKLAR
ETKİNLİKLER
ETKİNLİK 1 ETKİNLİK 2 ETKİNLİK 3 ETKİNLİK 4 ETKİNLİK 5
İLETİŞİM
Duygu, düşünce ya da bilgilerin; ses, yazı ya da sembollerle paylaşılmasıdır. Bilgi ve iletişim teknolojileri (ya da bilişim teknolojileri de diyebiliriz) 3 gruba ayırabiliriz. Bunlar;
1) Görsel Araçlar
Görsel bilgi ve iletişim araçları bir bilgiyi veya mesajı ifade etmek ya da iletişim kurmak amacıyla göze hitap eden iletişim araçlarıdır. Örnek: Televizyon, dergi, bilgisayar, gazete, kitaplar, resimler vs
2) İşitsel Araçlar
İşitsel bilgi ve iletişim araçları bir bilgiyi veya mesajı ifade etmek ya da iletişim kurmak amacıyla kulağa hitap eden iletişim araçlarıdır. Örnek: Telefon, MP3 çalar, ses kayıt cihazı,radyo, cd-kaset çalar vs.
3) Yazılı ve Basılı Araçlar
Yazılı ve basılı bilgi ve iletişim araçları bir bilgiyi veya mesajı ifade etmek ya da iletişim kurmak amacıyla kullanılan iletişim araçlarıdır. Örnek: Gazete, dergi, kitap, poster, broşür vs.
Yukarıda yer alan bilgi ve iletişim araçlarının örneklerini isterseniz arttırabilirsiniz. Ben en fazla kullanılanları sizlere örnek olarak verdim. Şimdi devam edelim 🙂
İletişim Türleri
İletişim türlerini iki başlıkta inceleyeceğiz arkadaşlar. Bunlar senkron iletişim ve asenkron iletişim şeklinde.
1) Senkron (Eş Zamanlı) İletişim
İletişimin aynı anda gerçekleştiği türdür. Genelde kullanıcılar farklı yerlerde olurlar. (Öğretmen kendi evinde, öğrenci kendi evinde) Örnek vermek gerekirse eba canlı derste ya da zoom da yapılan canlı dersler senkron iletişimdir. Aynı anda öğretmen ve öğrenciler iletişim halindedir.
2) Asenkron (Farklı Zamanlı) İletişim
İletişimin farklı zamanlarda gerçekleşen türüdür. İletişime geçecek kişiler farklı mekanlarda olabilirler. Örneğin ben bilişim dersi ile ilgili videolar hazırlarım ve bunu Youtube yüklerim. Siz istediğiniz zaman girip o videolara bakabilirsiniz. Yani sizlerle farklı zamanlarda iletişim kurmuş oluruz.
Forum
Kullanıcıların birbirileriyle fikir alışverişinde bulunduğu ve çeşitli paylaşımlar yapılan platformlardır..
Çevrimiçi Sohbet Nedir?
İki veya daha fazla kişinin aynı zaman içerisinde internet üzerinden iletişim sağlayabilmesidir. Çevrimiçi sohbet bir yazılım aracılığı ile yapılabileceği gibi doğrudan internet sayfası üzerinden de yapılabilir.
Sohbet Yazılımları Nedir?
Günümüzde yazışmanın yanı sıra, sesli ve görüntülü iletişim de sağlayan sohbet yazılımları bulunuyor. Sohbet yazılımları sesli ve görüntülü konuşmamızı sağlar. Gönderilen ileti, fotoğraf, video veya dosya karşıdaki kişiye o anda ulaşır. Sohbet listemize istediğimiz kişileri ekleyebilir ve böylece istediğimiz kişilerle iletişim kurabiliriz.
- Skype
- Telegram
gibi uygulamalar sohbet yazılımları arasında gösterilebilir.
Hocam ben 6/D elif aytaç 60 aldım
Hocam ben Baran barkın 6C 50 aldım:/
Elvin Rojin doğan 6/d 90 aldım
Zeliha Ermiş 6/D100 aldım
70 aldım hocam
hocam ben 70 aldım
Hocam ben asiye pala 6/C sınıfındayım ünite testi ve haftanın testinde 100 aldım
Hocam ben damla 6/C den 13. Haftadan 80 aldım
Hocam ben Hatice pala 6/C sınıfındayım ünite testi ve haftanın testinden 100 aldım
ezgi ışık 6/C – 100 puan